Tips voor wanneer jij niet durft te daten

Online daten is voor iedereen makkelijk, maar vooral wanneer je eigenlijk niet durft te daten is Seksbuddy een ideale plek om te beginnen. Ontdek hier hoe jij een date kunt regelen, zelfs als je eigenlijk niet durft te daten.

Waarom durft iemand niet te daten?

Daten is spannend. Je spreekt met iemand af die je helemaal niet kent, je wilt dat diegene je leuk vindt, maar je voelt je ongemakkelijk of verlegen. Dat maakt je weer onzeker en daardoor kan een afspraakje volledig in het water lopen. Dat is in ieder geval wat jij denkt, maar niets is minder waar.

Natuurlijk is het wel zo dat jij je zo voelt. Dat valt niet te ontkennen, maar het is volledig onnodig. Je bent namelijk niet de enige die zich zo voelt. Jouw date is waarschijnlijk net zo nerveus en onzeker als jij.

Voordelen van online daten op Seksbuddy

Als lid van Seksbuddy kun je overal en altijd je contacten onderhouden. Je kunt dus lekker in je trainingspak op de bank zitten terwijl je gesprekken voert met andere leden. Je bent hier door veel meer op je gemak en het zal veel minder inspannend zijn om simpele gesprekken te voeren.

Dankzij de berichtjes die je over en weer verstuurt, leer je de ander beter kennen. Dit heeft meerdere voordelen. Je komt er snel achter of je een klik met iemand hebt, je hoeft niet bang te zijn dat je overmatig zit te zweten, gekke gezichten trekt of rare dingen zegt. De ander ziet jou namelijk niet en jij kunt op je gemak nalezen wat je wilt sturen.

Van een online contact naar een afspraakje

Het is belangrijk dat jij jezelf blijft en je niet beter voordoet of anders presenteert dan je werkelijk bent. Online daten is daar ideaal voor. Wanneer het namelijk niet klikt met iemand dan voel jij je veel minder afgewezen en ga je gewoon door met de rest van je online contacten. En wanneer het wel klikt weet je in ieder geval al voor je afspraakje dat de ander jou echt leuk vindt.

Wanneer je heel erg nerveus bent en misschien niet op date durft te gaan, dan kun je dat het beste met je online contact bespreken. Je komt er waarschijnlijk achter dat diegene zich precies hetzelfde voelt als jij. Dat wederzijdse begrip zorgt er voor dat jij je veel meer op je gemak voelt en dat een afspraakje veel sneller gemaakt is.

Wanneer je iemand online hebt leren kennen en je neemt hier de tijd voor dan bouw je in eerste instantie een vriendschap op. Dat is al een heel ander uitgangspunt wanneer je met elkaar afspreekt en op die manier heb je het gevoel dat je met een vriend of vriendin afspreekt en niet dat je een date hebt. Ben open en eerlijk over wie jij bent en hoe dat jij je voelt. Je zult dan een veel leukere date hebben!